29 Eylül 2011 Perşembe

Film/ 127 Hours (127 Saat)

"Between a Rock and a Hard Place"


Oyuncular:


James Franco - Aron Ralston
Kate Mara - Kristi
Amber Tamblyn - Megan


Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: Danny Boyle & Simon Beaufoy


Hepimiz mutlaka bir şeyler biliyoruzdur "127 Saat" hakkında. Belki gerçek bir hikaye olduğunu, belki kayaların arasında bir kanyonda geçtiğini, belki Slumdog Millionaire'in yönetmeninden çıktığını, belki de sadece "127 Saat"le alakalı birtakım olaylar olduğunu. Evet, ortada 5 gün 7 saatlik bir zaman var ve oldukça uzun, bu bariz ortada; hele bir de eliniz kayaya gri- mavi renk alacak derecede sıkışmış ise bu süre öldürmez, süründürür.
Başta düşünüldüğünde akla, filmin tamamı esas olayın aksettiği Utah'taki Blue John(BJ) kanyonda geçtiği ve haliyle sıkıcı olduğu gelebilir; ama hayır.
Öncelikle Aron ip, kamera, bıçak, matara ve benzeri gereçlerini çantasına toplarken, annesinin sesinin telesekreter kaydı "Hoşgeldin!" diyor bize. Aron mı? Hiç ama hiç oralı değil. Dinliyor ve çıkıyor ve... gitti. Başta düşe kalka gidiyor kanyonda bisikletiyle ve ardından bingo! Megan ve Kristi çıtırlarıyla tanışıyor. Akşam parti davetini de kaptı ve hızlıca kanyonu geçeyim derken boom! İşte o an ve o oynayan kayanın azizliği...


5 GÜN - 7 SAAT


O muhteşem Sigur Ros şarkısı (Festival) ve sanılanın aksine sıkmayan sürükleyici bir yapım.


"Aron Ralston:
Hey there, Aron!
Is it true that
you didn't tell
anyone

where you were going?"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder